Souboj lídrů ligy Gaston Seals a HC Domynos Praha přineslo nelítosný souboj s trpkým koncem, remíza 3:3 nepřinesla vítěze.

14.01.2013 18:59

 

Gaston Seals – HC Domynos Praha

           3        :        3

( 0:1; 1:1; 2:1 )

 

Souboj lídrů ligy Gaston Seals a HC Domynos Praha přineslo nelítosný souboj s trpkým koncem, remíza 3:3 nepřinesla vítěze. 

 

Do konce roku bylo nutné odehrát dohrávku odloženého 3.kola s nespíš nejtěžším soupeřem, největším soukem Gaston Seals. Utkání mohli fanoušci těchto dou týmů sledovat v nezaplněné TipSport Aréně. Pozornosti jsme si přesto užili do sytosti. Velká koncentraci lidí  a zmíněnou pozornost jsme absolvovali již před utkání a to v šatnách, respektive v jedné šatně. Ano, naše oblíbené týmy KHL potřebují minimálně 3 šatny, tudíž o tulení se soupeřem v jedné šatně jsme ochuzeni nebyli. Cenotofobici si jistě přišli na svý, protože tohle jsme opravdu nikdy nezažili. Vše se ale zvládlo a byli jsme přesvědčeni,že nás již nic horšího nečeká. V omyl jsme byli uvedeni v okamžiku, kdy ze šaten rozhodčích vyšel náš ”oblíbený” soudce. Utkání jak se dao čekat, začalo velmi vyrovnaně. První úder uděřil náš tým a do vedení nás poslala dlouholetá velká podpora týmu Martin Schiefner 0:1 !!!! Hrál se nepříliš pohledný hokej což se nečekalo, vzhledem ke kvalitám obou týmů. Oba celky hráli nejspíše velmi opartně a nikdo nechtěl chybovat. Do konce třetiny již nepadl žádný gol a třetinu jsme tak vyhráli nejtěsnějším rozdílem. V druhé třetině Gastoni dokázali srovnat na 1:1 !!! Netrvalo ale dlouho a puku se ujmul Marek Borovský,který rychlým protiútokem rozvířil teplý vzduchový proud sparťanské arény a poslal náš tým opět do vedení 1:2 !!! V tuto chvíli jsme začali mít mírnou převahu. Do konce třetiny soupeř znovu chyboval a nechal střílet nechráněného borce HCD Daniela Satina, který pod víko navyšoval na 1:3 !!! Další změny ve střelecké tabulce druhá třetina nenabídla a šli jsme do posledního dějství s dvoubrankovým vedením. Utkání probíhalo v poklidu a to jen díky povaze soupeře. V posledních deseti minutach ale přišel zvrat a poklidné utkání se stalo nepříjemným bojištěm. Vinu na tom nesl “náš oblíbený” rozhodčí. Opět zaúřadoval a posudil rozhodující momenty absolutně špatně. Byli jsme posláni do oslabení ve třech a inkasovali branku na 2:3 !!! V posledních  5 minutách byl odpískán faul a nařízené trestné střílení po údejném pošimrání soupeře Tomášem Merunou. Toto trestné střílení soupeř zužitkoval a vyrovnal na 3:3 !!! Náš tým se v posledních minutách snažil vstřelit vítěznou branku, ale nepovelo se. Navíc se díky nezvládnuté situaci sudího vyvolaly šarvátky. Bitku předvedl divákům Tomáš Vlček alias Kličko. Jak dopadla si nechám pro sebe J Po závěrečné siréně tabule ukazavala konečný stav 3:3 !!! Přišli jsme tak o první bod, přesto jsme uhájili první příčku a stále tak je HCD lídrem ligy. Odvetné utkání se odehraje koncem ledna.

 

Statistiky:

 

Branky – 1x Martin Schiefner

                  1x Marek Borovský

                  1x Daniel Satin

 

Asistence – Tomáš Vlček